شرکتهای تابعه
شرکت سرمایهگذاری آب و خاک توسعه (سهامی خاص)
شرکت سابات بانیان نوین در تاریخ ۱۳۸۸/۴/۲۳ در قالب یک شرکت سهامی خاص و طی شماره ثبت ۳۵۱۳۲۶ تاسیس و نزد اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنفی تهران ثبت شد. نام این شرکت در تاریخ ۱۳۸۹/۴/۱۰ عطف به مصوبه مجمع عمومی صاحبان سهام به شرکت سهامی خاص سرمایه آب و خاک توسعه تغییر یافت.
محل اصلی فعالیت شرکت در حال حاضر در تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیراز شمالی، خیابان زایندهرود غربی، پلاک 3 واقع است.
شرکت سرمایه آب و خاک توسعه از بدو تاسیس به عنوان یک شرکت توسعه دهنده پروژههای ساختمانی سازماندهی شد و در طی سنوات گذشته پروژههای ارزشمندی همچون “برج علم و فناوری دانشگاه شریف “واقع در محله طرشت را طراحی و اجرا نمود.
همواره این شرکت مالک بخش قابل توجهی از فضای قابل بهرهبرداری در مجموعه برج علم و فناوری طرشت است. این شرکت در سال ۱۳۹۹ نسبت به تعریف یک پروژه ساختمانی در محل زعفرانیه تهران اقدام نمود. در آن سال زمین این پروژه خریداری و از همان سال اقدامات مرتبط با اخذ مجوزات مربوط به منظور شروع عملیات احداث آغاز شد.
در حال حاضر بخشی از مجوزات مربوط اخذ و عملیات احداث به شکل اجرایی در حال انجام است و پیشبینی منطقی از زمان اتمام پروژه پایان سال ۱۴۰۳ است.
شرکت سرمایهگذاری دانایان در راستای توسعه و تنوعبخشی به سرمایهگذاریهای خود در نیمه اول سال ۱۴۰۱ بیش از ۹۹ درصد سهام شرکت سرمایه آب و خاک توسعه (سهامی خاص) را تحصیل نمود و به سهامدار عمده آن شرکت تبدیل شد. در حال حاضر شرکت سرمایه آب و خاک توسعه از شرکتهای تابعه و مشمول تلفیق شرکت سرمایهگذاری دانایان بشمار رفته و از این پس نقش بازوی سرمایهگذاری و توسعه در صنعت ساختمانی را برای گروه ایفا خواهد نمود.
شرکت تولیدی آرد پارس باختر (با مسئولیت محدود)
شرکت تولیدی آرد پارس باختر در سنوات گذشته نزد اداره ثبت شرکتها به ثبت رسید. هدف از تاسیس و راهاندازی این شرکت در حقیقت ایجاد و توسعه یک کارخانه تولیدی آرد خوراکی بوده است که در این رابطه نیز تلاشهایی همچون خرید زمین در شهرک صنعتی نظرآباد، تسطیع زمین، ساخت ساختمانهای بخش تولید، اداری، انبار و پشتیبانی صورت گرفت. ثبت سفارش تمامی تجهیزات مرتبط با خط تولید و کنترلینگ نزد وزارت صمت انجام شد. بخشی از مبالغ مرتبط با خرید تجهیزات پرداخت گردید و بیش از نیمی از تجهیزات در حال حاضر در داخل و محل کارخانه شرکت قرار دارد.
باتحصیل سهام عمده این شرکت در سال ۱۴۰۱ از سوی شرکت سرمایهگذاری دانایان و با عنایت به نتایج بررسی های به عمل آمده در این خصوص مشخص شد که چالشهای جدی در مسیر توسعه و راهاندازی کارخانههای تولیدی آرد در کشور وجود دارد و از همین رو تصمیم بدان شد که شرکت تولیدی آرد پارس باختر با محوریت تولید آردهای تخصصی به فعالیت خود ادامه دهد. در این راستا تغییرات مرتبط در طرحهای فنی و مهندسی اعمال شد و در شرایط کنونی پیشبرد عملیات طراحی و اجرا به منظور تکمیل در راهاندازی کارخانه مزبور در دستور کار قراردارد. با توجه به برنامه زمانبندی اجرایی به نظر میرسد طرح مزبور تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف خواهد شد.